‘PINKPOP HEEFT ME OVER DE DREMPEL GEHOLPEN’

Van de tienduizenden mensen die dit jaar naar Pinkpop gaan, verheugt Kitty (43) uit Voerendaal zich er misschien wel het meeste op. Kitty heeft samen met haar collega’s van leerbedrijf 100% Heerlen van Philadelphia Werk & Begeleiding het afgelopen jaar hard gewerkt aan exclusieve Pinkpop-merchandise, gemaakt van afgedankte festivalbanners. Op Pinkpop gaan ze deze tassen, zitmatjes, vlaggenlijnen, sleutelhangers en nog veel meer aan de man brengen. “Pinkpop heeft me echt over de drempel geholpen om niet thuis te blijven zitten maar naar werk te gaan,” zegt Kitty.

“Vorig jaar vroeg mijn ambulant begeleidster me of ik samen met haar naar Pinkpop wilde gaan,” vertelt Kitty. “Ik dacht eerst dat ze gek geworden was, maar toen vertelde ze dat het was om spullen te verkopen die bij 100% Heerlen gemaakt waren. Ik was nog nooit op Pinkpop geweest dus ik vond het ook wel spannend. Maar het was superleuk. Wel érg warm en ik had blaren van het staan, maar ik ga dit jaar gewoon weer. Hopelijk kan ik dan ook even bij Robbie Williams gaan kijken…”

Door haar PTSS vindt Kitty het soms moeilijk om zichzelf te motiveren om iets te doen of om überhaupt naar buiten te gaan. “Ik ben blij dat mijn begeleidster me meegevraagd heeft. Nadat ik die tassen en beursjes en zo gezien had, was ik wel nieuwsgierig geworden naar hoe ze dat bij 100% Heerlen maken en wie er werken. En of ik dat ook zou kunnen. Ik ben toen een keer wezen kijken en inmiddels werk ik er al bijna een jaar en maak ik zelf ook producten voor Pinkpop. Ik kan het dus. Pinkpop heeft me echt over de drempel geholpen om niet thuis te blijven zitten maar naar werk te gaan. En dat brengt me heel veel. Ik ben trots op mezelf en heb leuke collega’s en begeleiders.” Voor iedereen in een soortgelijke situatie heeft Kitty een boodschap: “Kom uit je stoel en ga iets doen. Loop eens binnen bij 100% Heerlen of een andere leerwerkplek van Philadelphia. Kom gewoon meedoen. Iedereen is welkom.”

De deelnemers bij 100% Heerlen hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een verstandelijke beperking. Bij het leer-werkbedrijf ontdekken ze hun talenten en leren ze hoe ze die in kunnen zetten. De zelfgemaakte producten worden in de winkel verkocht en bij partners als SCHUNCK en Visit Zuid-Limburg. De exclusieve Pinkpop-merchandise is alleen op het festival verkrijgbaar. Hier staan de deelnemers met een stand die door Pinkpop beschikbaar gesteld wordt. Philadelphia vindt het belangrijk dat iedereen een gewoon, eigen leven kan leiden, midden in de maatschappij. De samenwerking met Pinkpop sluit naadloos aan op die visie.

Op 16, 17 en 18 juni staan deelnemers en begeleiders van Philadelphia Werk & Begeleiding met hun merchandise op Pinkpop. Vorig jaar was de merchandise populair en snel uitverkocht. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven een mooi souvenir te scoren, zijn er dit jaar nog meer producten gemaakt. Geen twee tassen, vlaggenlijnen of sleutelhangers zijn hetzelfde en de voorraad wordt over de drie dagen verdeeld. Een bezoek aan de stand is op zondag daarom net zo interessant als op vrijdag.

Wil je meer informatie over de samenwerking met Pinkpop of over werken bij ons leerbedrijf 100% Heerlen? Neem dan contact op met anja.wibbeke@philadelphia.nl.